Wołowina przyjazna dla klimatu,

ceniona przez konsumentów

VI Forum Sektora Wołowiny 2019

02.12.2019 r.

 

⇓Nagranie – Wystąpienie Jana Krzysztofa Ardanowskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

 

Blok I – Zrównoważona wołowina w nowej WPR

 

⇓Nagranie John Clarke – Agenda handlowa UE i jej oddziaływanie na rynek wołowiny
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Krzysztof Jurgiel – Informacja na temat działań władzy ustawodawczej i wykonawczej na rzecz rozwoju rynku wołowiny
⇓Nagranie Czesław Siekierski – Nowa Wspólna Polityka Rolna
⇓ Pobierz  / ⇓Nagranie Hsin Huang Wyzwania i perspektywy dla europejskiego przemysłu wołowego w odpowiedzi na oczekiwania konsumentów
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Jean-Baptiste DolléZaangażowanie sektora wołowiny w łagodzenie zmian klimatu
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Christian JochumOsiąganie celów zrównoważonego rozwoju za pomocą dobrowolnych systemów jakości w nowej WPR
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Tomasz Kurpiewski Zapotrzebowanie na zrównoważoną wołowinę 

 

Blok II – Handel międzynarodowy

 
⇓ Pobierz / ⇓ Pobierz Jean-Pierre FleuryPerspektywy europejskich hodowców i producentów żywca wołowego
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Daniel AzevedoWpływ umów handlowych na europejskie rolnictwo
⇓Nagranie Liam MacHaleWyzwania i perspektywy dla europejskiego sektora wołowiny z Irlandzkiej perspektywy

 

03.12.2019 r.

Blok III  – Dobra reputacja europejskiej wołowiny

 

⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Jacek ZarzeckiKryzys w polskiej ubojni i reakcja rady sektora wołowiny
⇓ Pobierz Adam DrosioDobrostan zwierząt w łańcuchu żywnościowym
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Luigi Pio Scordamaglia Zrównoważone rolnictwo i produkcja zwierzęca: zasługujący na szacunek model europejski

 

Blok IV – Innowacje

 

⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Dr Rod Polkinghorne – Can Poland be a leader in implementing EatingQuality management in the EU
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Dr Jean-François Hocquette – Progres we Francji w zarządzaniu jakością kulinarną
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Alexander Berner Program identyfikowalności szwajcarskiej wołowiny na bazie DNA
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Marek Sokołowski Czy cyfrowa transformacja wpłynie na produkcję zwierzęcą?
⇓ Pobierz / ⇓Nagranie Piotr RutkowskiTechnologia blockchain w łańcuchu dostaw żywności

 

Blok V – #EUNITEDAGRI

 

⇓Nagranie Dr Grzegorz Chocian – Bezwzględna, przemyślana gra o wpływy na przykładzie rolnictwa